dilluns, 11 d’abril del 2011

ACTIVITAT 8: Què pensem sobre el desenvolupament intel·lectual d'un infant d'entre 0 a 6 anys?


Piaget dins dels seus estadis i subestadis del estadi sensoriomotor fa referència a diverses fites importants, jo aquí deixo les 10 fites del desenvolupament sensoriomotor més importants per a mi són:  

§         0 a 1 mes:  Crec que el més important i el que destaco d’aquesta etapa és el réflex de succió i el réflex pupil.lar El nadó disposa de reflexos, postures i sensacions.

§         1 a 4 mesos: En aquest subestadi crec que la fita més important es que manté la mirada però encara no té el concepte de permanència adquirit.

§         4 a 8 mesos: En aquest subestadi crec que la fita més important es coordinació ull – mà.

§         8 a 12 mesos: La fita més important d’aquest subestadi per a mi és la capacitat d’anticipar. Té més interès pels objectes en si i s'acomoda més als objectes.

De 12 a 18 mesos : en aquest subestadia la fita més important es que  l’'assimilació i l'acomodació estan clarament diferenciades i que la imitació és fa sistemàtica i exacta.

§         18 a 24 mesos: Aquesta etapa es caracteritza perqué les accions i conductes dels estadis anteriors són complementades amb conductes noves.
D’aquest subestadi destacaré l’aparició del joc  simbolic en aquest cas els infants necessiten un nivell de representació, saben imitar i diferenciar quines són les seves joguines i en relació amb la causalitat i amb l'espai, ja comprèn reacions causa – efecte senzilles i així és capaç de representar-se mentalment els seus recorreguts o desplaçaments


Les 5 fites més importants del Estadi Preoperacional per mi són:  

·         El egocentrisme. És la dificultat de diferenciar el món interior i el exterior. L'infant està centrat en sí mateix.
·         Sincretisme: L'infant troba semblances o relacions entre objectes i situacions sense fer cap anàlisi prèvia
·         Irreversivilitat: Incapacitat de realitzar una acció en els dos sentits, ja que no pot comprendre que es tracta de la mateixa acció però al revés
·         Els preconceptes o conceptes primitius, són  importants ja que són les nocions que l'infant lliga a la utilització de les primeres paraules (l’aparició del llenguatge)  amb el valor representatiu que adquireix.
·        Pensament intuïtiu, augmenta la coordinació de les relacions representatives, té irreversibilitat. Per tant es pot crear una descentració, s'apropa a les representacions concretes i el raonament està relacionat amb el: realisme(diferència entre el món psíquic i físic).
        

5 comentaris:

  1. Hola Sandra! Crec que has fet un bon resum ja que destaques aspectes molt importants, i està molt bé el reforç que fas utilitzant amb negreta el que creus que és més important i així resaltar-lo, jo també ho he fet així.
    La veritat que hem utilitzat una estructura semblant a l'hora de fer el resum.
    M'agrada perqué és clara i s'entén perfectament.
    Mes o menys hem destacat el mateix, potser jo ho he fet una mica més ampli, però sincerament m'agrada el teu resum.

    ResponElimina
  2. Sandraaa!!

    M'ha agradat també bastant el resum que has fet, ja que has possat poquet, però has possat lo més important! S'enten molt bé d'aquesta manera i no cal que hi hagi tanta lletra, així m'agrada bastant!

    ResponElimina
  3. Hola Sandra!!!

    M'agradat moltíssim com has estructurat les fites, crec que d'alguna manera s'assembla a com ho he fet jo, crec que d'estaques d'una manera senzilla i entenedora les fites dels subestadi...m'agrada molt com ho has fet!

    ResponElimina
  4. Estar molt bé el resum, això de ressaltar frases com important està molt bé i et serveix de guia!
    El més important i no tanta lletra com jo..!
    ( :

    ResponElimina
  5. Hola Sandra
    si que has currado porque has resumido lo más lo nesario, no tiene mucha letra mejor para el grupo.

    ResponElimina