diumenge, 27 de març del 2011

Activitat 7: L'OBSERVACIÓ TÒNICO-POSTURAL


 

IMATGE 1
En la primera imatge podem observar un infant en un entorn pobre, el qual es troba descalç i amb una vestimenta precària.
Es troba recollint aigua tot sol, es capaç d'agafar el recipient amb una sola mà per tant podem dir que té la pinça fina assumida.
Es troba en equilibri estàtic.
En quant al to muscular, podem dir que el seu cos està en tensió ja que el recipient que aguantar s'està plenant d'aigua i per tant cada cop pesarà més.
En quant a la lateralitat podem observar que subjecta el recipient amb la mà dreta.
Per això crec que, té uns tres anys i mig, tot i que reconec que no n'estic massa segura ja que la possibgle malnutrició del nen pot afectar notablement en el seu desenvolupament.



IMATGE 2

L'infant que podem observar en la segona imatge es troba ajupit jugant relaxadament a fer construccions.
Amb la mà esquerra subjecta la torre i amb la mà dreta col.locar les peces, també podem observar que que per col.locar les peces de la torre utilitzar el dit índex i i el pulgar, per això podem dir que té la prensió fina assolida veiem que la torre té diverses peces
El quan al seu equilibri podem dir que el estàtic el té assolit, ja que és manté perfectament acotxat sense que és caigui i sense agafar-se en cap suport.
La lateralitat encara no la té definida, i no podem saber si és dretà o esquerrà ja que utilitza les dues mans per igual.
Per això crec que té entre 18 i 19 mesos.


 
IMATGE 3

L'infant que podem observar en la tercera fotografía es troba assegut a terra observant un conte que sembla mantenir-lo molt entretingut.
Manté el tronc recte i no necessitar cap recolzament.
En quan a la lateralitat encara no la té assolida tot i que podem observar com utilitzar la mà dreta.
De l'equilibri podem dir que és estàtic i el té assolit, ja que és manté perfectament assentat.
En quan a la prensió podem dir que la pinça inferior i la superior la té assolida.
Per aquests motius crec que el nen té uns 10 mesos.




8 comentaris:

  1. Hola Sandra!
    Crec que has fet unes bones definicions, pel que fa a les edats mes o menys coincidim.
    M'agrada la definició de la primera imatge, crer que és bastant detallada i pel que fa a l'edat si es una mica dificil saber-ho, però penso com tu entre uns 3-4 anyets.
    Pel que fa a la part grupal podiam utilitzar el que dius tu de la primera foto ya que es casi el mateix el que dic jo o les companyes i especificar lo de la edat que no estem gaire segures. Que et sembla?

    ResponElimina
  2. HOLA estefania.
    A mi hem sembla bé si ja he vist que coincidim bastant en les edats.
    Hem sembla bé que utilitzem la definició de la meva primera foto tot i que continuo estan en dubte amb l'edat.

    ResponElimina
  3. Perfecte doncs havere que opinen les companyes i si estan d'acord la podem utilitzar concretant que no estem molt segures de l'edat.

    ResponElimina
  4. Hola Sandra,

    M'agraden molt les dificions que has ficat,en la primera foto, l'apreciació de la tensió que fas, la trobo molt correcta, penso que podrien fer una barreja entre les definicions del grup i quedaria molt i molt bé!!! i coincidim en les edats dels l'infants.

    ResponElimina
  5. ei wapaaa!

    Ho he llegit tot i està prou bé, però el que més m'ha agradat es la definició que fas de la 1era fotografia, ja que ho expliques molt be!! :)
    Per mi m'agradaria que posesim aquesta definició!

    ResponElimina
  6. Hola Sandra, la verdad me gusta muchos tus definiciones, me agrada mucho lo que dices en la 1ra imagen, y con las otras tambien estoy de acuerdo lo que tu opinas segun las imagés, pero yo me quedo con lo que indico, porque pienso que cada una tenemos diferente forma de pensar. ok.
    hasta pronto.

    ResponElimina
  7. Hey!
    Crec que les descripcions estan acertades, sobre la primera imatge coincideixo amb tu que es difícil dir l'edat exacta pel fet dels problemes del seu entorn i que pot ser difícil conèixer l'edat, penso que també té unns 3 anys aprox.
    Pel que fa a les demés imatges també penso el mateix i les edats varien una mica pero esta guay! ( d: )

    ResponElimina
  8. Hola, Sandrita, con la edad de la 1ra imagen estoy de acuerdo, Rosy tambíen indica la misma edad. yo puse de 3-4 pero tambien la pense la misma edad, Estafania dice 4 y Alba 3 redondos

    ResponElimina